در این صفحه، بهروزترین و جامعترین اخبار مرتبط با زعفران را بررسی میکنیم. این اخبار شامل قیمت روز زعفران، روند تولید در شهرهای مختلف ایران و جهان، و تمامی تغییرات مهم در بازارهای داخلی و خارجی خواهد بود.
علاوه بر این، اطلاعات مربوط به صادرات زعفران و حمایتهای دولتی و مجلس از تولیدکنندگان نیز بهطور دقیق پوشش داده میشود. در اینجا بهروزترین اخبار در مورد نهادههای کشاورزی مؤثر در تولید زعفران، هزینههای کارگران و فرآوری زعفران نیز منتشر میشود.
همچنین، تحلیلهای تخصصی بازار زعفران و پیشبینیهای آینده تولید و قیمت، که توسط کارشناسان و فعالان برجسته این صنعت ارائه میشود، در دسترس شما قرار میگیرد. لازم به ذکر است که این صفحه بهطور مستمر بهروزرسانی میشود تا در مدت کوتاهی به منبعی جامع و کامل از اخبار زعفران تبدیل شود. تمامی اخبار به تفکیک ماه و سال منتشر میشود تا شما بتوانید بهراحتی اطلاعات مورد نیاز خود را پیدا کنید.
جدیدترین خبر ها از قیمت روز زعفران
قیمت زعفران همیشه یکی از مهمترین موضوعات برای کشاورزان و خریداران بوده است، زیرا این ادویه گرانبها به دلیل نوسانات متعدد قیمتی نیازمند توجه مداوم است. چه به عنوان کشاورز و چه به عنوان مصرفکننده، اطلاع از آخرین قیمتها امری ضروری است.
در سایت فروشگاهی سرخسار، یک صفحه ویژه برای قیمت زعفران وجود دارد که به صورت لحظهای و با هر تغییر، بهروزرسانی میشود. با کلیک بر روی لینک زیر، میتوانید به این صفحه دسترسی داشته باشید و از آخرین قیمتها مطلع شوید. همچنین با مطالعه عوامل موثر بر قیمت زعفران در این صفحه، میتوانید به یک تحلیلگر حرفهای در این حوزه تبدیل شوید.
جدیرترین اخبار زعفران
آغاز گلدهی زعفران در سال 1403
گلدهی مزارع زعفران در سال 1403 در دشت رخ تربت حیدریه و وامنان خراسان شمالی لغاز شده و روز به روز در حال رشد گلدهی هستیم.
برداشت زعفران از مناطق سردسیر خراسان رضوی آغاز شد | هنوز زعفران نوبرانه به بازار عرضه نشده است
غلامرضا میری در گفت و گو با خبرنگار شهرآرانیوز تصریح کرد: برداشت زعفران از مناطق سرد سیر آغاز شده است. در ابتدای آبان به پیک برداشت زعفران میرسیم و این روند کماکان تا ۲۰ آذرماه ادامه دارد.
او با بیان اینکه زعفران نوبرانه از ۲۵ مهر وارد بازار میشود، افزود: برآوردها حاکی از آن است که قیمت زعفران با ورود محصول نو تفاوتی نداشته باشد.
با کلیک روی هر علامت + اخبار زعفران را کامل ببینید.
اخبار زعفران مهر 1403
هر کیلو زعفران از ۶۵ میلیون تا ۹۷ میلیون تومان است/ ۵۳ درصد زعفران کشور قاچاق میشود
نایب رئیس شورای ملی زعفران گفت: اگر نگاهی به آمار پنجماهه صادرات در گمرک داشته باشیم، شاهد کاهش ۵۳ درصدی صادرات این محصول نسبت به سال گذشته هستیم؛ این به معنی کاهش مصرف زعفران در دنیا نیست، بلکه یعنی این ۵۳ درصد توسط قاچاقچیان از کشور خارج میشود.
به گزارش خبرآنلاین از خراسان، غلامرضا میری در گفتگویی با بیان اینکه خراسان بزرگ قطب تولید محصول زعفران به عنوان یک کالای استراتژیک و ارز آور است که قیمت گذاری این محصول کشوری اعلام می شود، اظهارکرد: در بازار امروز، قیمت کنونی هرکیلو زعفران دسته ۶۵ میلیون تومان، زعفران پوشال ۸۵ تا ۸۶ میلیون تومان و نگین ۹۰ تا ۹۷ میلیون تومان است.
وی دریاره میزان تولید زعفران امسالی تصریح کرد: نمی توان اطلاعات دقیقی از میزان تولید زعفران داشت چراکه گیاه زعفران زیرزمین است.
میری در ادامه با اشاره به موانع تعهد ارزی برای صادر کنندگان، گفت: اگر نگاهی به آمار پنجماهه صادرات در گمرک داشته باشیم، شاهد کاهش ۵۳ درصدی صادرات این محصول نسبت به سال گذشته هستیم؛ این به معنی کاهش مصرف زعفران در دنیا نیست، بلکه یعنی این ۵۳ درصد توسط قاچاقچیان از کشور خارج میشود.
نایب رئیس شورای ملی زعفران افزود: نزدیک به ۱۰۰ درصد زعفران تولیدی استان صادراتی است و از کل حجم تولیدی حدود ۱۰ درصد از زعفران تولیدی صرف مصارف داخلی میشود.
میری تاکید کرد: باوجود تحریمهای ظالمانه، همچنان به پنج قاره جهان صادرات انجام میشود.
میری پای ثابت اخبار زعفران است
تا پایان سال ۱۴۰۳، خراسان رضوی ۲۶۴ تا ۲۸۴ تن زعفران تولید میکند
محمد میری دیسفانی در گفت و گو با خبرنگار شهرآرانیوز درباره میزات تولید زعفران در استان تصریح کرد: گیاه زعفران به شدت تحت تاثیر دو شاخص اقلیمی، دما و بارندگی، است و از این جهت، سال زراعی ۱۴۰۱-۱۴۰۲، سال زراعی مناسبی نبود؛ چراکه بهدلیل تغییرات شدید اقلیمی و دمایی، این گیاه فرصت مناسبی برای رشد و ذخیرهسازی مواد غذایی را نداشت و در نهایت منجر به خسارت و کاهش شدید عملکرد محصول شد.
وی ادامه داد: در سال زراعی ۱۴۰۲-۱۴۰۳، شرایط تقریبا بهتری را از نظر میزان بارندگی درمقایسه با سال قبل تجربه کردیم؛ بهطوریکه متوسط میزان بارندگی به ۱۸۰ میلیمتر رسید ولی همچنان میزان بارندگی استان نسبت به دوره بلند مدت ۶.۵ درصد منفی است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی بیان کرد: برداشت زعفران از نیمه مهرماه آغاز میشود و تا نیمه آذر نیز در اقلیمهای معتدل ادامه دارد؛ با توجه به بازدیدهای میدانی از سطح مزارع زعفران استان برای سال ۱۴۰۳ پیشبینی میشود حدود ۲۶۴ تا ۲۸۴ تن زعفران تولید شود. البته مشروط به اینکه گرمای بالای تابستان سال جاری و بارندگی و سرمای زودرس در فصل برداشت به محصول آسیب نزند.
به گفته وی، در راستای بهزراعی و تقویت مزارع زعفران، سازمان جهاد کشاورزی استان طی سال ۱۴۰۲-۱۴۰۳ دورهها و کارگاههای متنوع آموزشی را در تمامی شهرستانهایی که متولی تولید این محصول هستند برگزار کرده است. تغذیه اصولی و متعادل گیاهی زعفران، اصول صحیح مبارزه با عوامل خسارتزای گیاهی، شیوههای صحیح آبیاری مزارع زعفران باهدف افزایش راندمان آبیاری، اصول صحیح کاشت زعفران، آشنایی با شیوههای اصولی و بهداشتی برداشت و فراوری محصول از موضوعات این کارگاهها بوده است. همچنین طرحهای تغذیه گیاهی در مزارع ترویجی الگویی برای بهرهبرداران به منظور رسیدن به عملکرد مطلوب و افزایش تولید در مزارع و همچنین بررسی و پیگیری سایر مسایل مرتبط با حوزه زعفران در قالب میزمحصولی زعفران با مشارکت سایر دستگاههای متولی در این مدت اجرا شده است.
اخبار زعفران در حوالی خراسان می چرخد
پیشبینی تولید ۲۹ تن گل زعفران در خراسان شمالی
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی از پیش بینی تولید ۲۹ تن گل زعفران در این استان خبر داد.
صفدر صفدری در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: سطح زیر کشت این محصول در این استان ۱۴ هزار و ۹۰۰ هکتار است.
وی با اشاره به اینکه بیشترین مساحت مزارع زعفران خراسان شمالی در شهرستان فاروج است، گفت: پیشبینی میشود میزان تولید این محصول طی امسال افزایش یابد.
صفدری افزود: برداشت دستی یکی از مشکلات اساسی تولید این محصول است چراکه سبب شده تا برداشت آن به کندی صورت گیرد و از سوی دیگر تعداد زیادی کارگر برای جمع آوری گل زعفران به کار گرفته شود.
وی ادامه داد: راه اندازی بازارچه خرید گل زعفران اقدامی است که امسال در فاروج انجام میشود تا زعفران کاران گلهای تولیدی خود را در این بازارچه به قیمت روز به فروش برسانند.
این مقام مسئول تاکید کرد: خراسان شمالی سومین استان تولید کننده زعفران در ایران است.
وی افزود: طی سال گذشته ۴۲حدود کیلوگرم به کشورهای خارجی صادر شده است.
دکتر اصغرزاده عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد شیروان نیز در ادامه در گفت و گو با ایسنا، در ارتباط با علل کاهش تولید زعفران در استان گفت: یکی از مهمترین علل کاهش تولید زعفران در این استان عدم انتخاب درست پیاز زعفران است. متاسفانه کشاورزان در انتخاب پیاز مرغوب دقت لازم را ندارند و این امر تاثیر زیادی در کاهش عملکرد تولید محصول خواهد داشت و در واقع باید وزن هر پیاز به هشت گرم برسد.
وی سلامت پیاز نیز اشاره و اظهار کرد: پیاز زعفران قبل از کاشت باید ضدعفونی و عاری از هرگونه بیماری و کنه شود. رعایت نکردن زمان کشت یکی دیگر از عوامل کاهش تولید زعفران است، کاشت دیرتر از موعد سبب می شود تا به جوانهها آسیب وارد شود.
این استاد دانشگاه به موضوع آبیاری نیز اشاره کرد و ادامه داد: آبیاری کشت زارهای زعفران باید در موعد مقرر انجام شود و نباید در فصل تابستان آبیاری صورت گیرد که در صورت انجام این کار پیازها به کنه و بیماریها مبتلا خواهند شد.
وی تصریح کرد: کشاورزان باید تراکم کشت را در مزارع خود رعایت کنند، در برخی از مزارع تراکم کشت به ۲۵ کیلوگرم می رسد اما در این استان ۵ تا ۶ کیلوگرم است.
وی تاکید کرد: ۷۰ تا ۸۰ درصد از عملکرد زعفران به تغذیه بستگی دارد؛ اگر تغذیه مناسب از قبیل کوددهی صورت گیرد می توان به عملکرد مناسبی رسید.
اخبار زعفران خراسان شمالی
20 صندوق سرمایهگذاری برای حمایت از محصول زعفران اعلام آمادگی کردند.
خبرگزاری آریا – عضو کمیسیون برنامه بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با اشاره به جلسه این کمیسیون با مسئولین اتاق بازرگانی، گفت: در این جلسه 20 صندوق سرمایهگذاری برای حمایت از محصول زعفران اعلام آمادگی کردند.
محسن زنگنه ، با اشاره به جلسه شب گذشته کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی که به میزبانی اتاق بازرگانی برگزار شد، بیان کرد: مدیران سازمان بورس، مدیران سازمان بورس کالا، معاونین وزارت جهاد کشاورزی، رئیس تعاونی روستایی و نماینده 20 صندوق سرمایهگذاری بورس در این جلسه حاضر شدند.
نماینده مردم «تربت حیدریه» در مجلس شورای اسلامی با اشاره به دلایل برگزاری این جلسه ادامه داد: یکی از مسائلی که هر ساله با آن درگیر هستیم، بحث حمایت از کشاورزان و خرید حمایتی از محصولات کشاورزی در فصل مربوطه است که از جمله آن میتوان به محصول زعفران نیز اشاره کرد. این نماینده مجلس شورای اسلامی ادامه داد: امسال ما یک مدلی را طراحی کردیم تا بتوانیم با استفاده از ظرفیت بازار سرمایه، حمایت لازم را از کشاورزان انجام دهیم.
وی با بیان اینکه صندوقهای سرمایهگذاری حدود 600 هزار میلیارد تومان منابع برای سرمایهگذاری دارند، بیان کرد: بر اساس قانون این صندوقها 5 درصد از این منابع را میتوانند در صندوقهای کالایی نیز استفاده کنند که رقم آن بالغ بر 30 هزار میلیارد تومان خواهد شد. زنگنه تاکید کرد: مبلغ 30 هزار میلیارد تومان به راحتی میتواند برخی محصولات همچون زعفران، پسته و کشمش و همچنین محصولاتی از این دست را در فصل برداشت مدیریت کند.
این نماینده مجلس شورای اسلامی ادامه داد: الحمدالله در جلسه فوق نمایندگان صندوقها استقبال خوبی از این موضوع داشتند. همچنین بخش تعاونی روستایی نیز متعهد شد – با قیمت مصوبی که در شورای قیمت گذاری محصولات کشاورزی به تصویب میرسد و صندوقها با آن قیمت اقدام به خرید میکنند – در پایان سررسید در صورتی که قیمتها افزایش پیدا نکند، این زعفران را از صندوقها خریداری کنند. عملاً با این اقدام ریسک صندوقها تضمین شد تا این ریسک به صفر برسد.
زنگنه با بیان اینکه این راهکار برای نخستین بار است که در کشور به کار گرفته میشود، بیان کرد: حمایت صندوقهای سرمایهگذاری از کشاورز و محصولات آنها در ایام فصل هم از کاهش قیمت محصول جلوگیری میکند و هم منابع دولت نیز در این بخش استفاده نمیشود و در این صورت بازار با ابزارهای درونی، خود را تنظیم و حمایت میکند. وی تاکید کرد: همچنین بنده در جلسه اخیری که با وزیر اقتصاد و امور دارایی داشتیم این موضوع را مطرح کردم که اگر وزارت اقتصاد از اهرمهایی نظیر مالیات، گمرک، ارز، بانک و بورس به درستی استفاده کند به راحتی میتواند خیلی از مسائل کشور نظیر خرید گندم را برطرف کند.
این نماینده مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بنابراین ما میتوانیم در این بخش از ظرفیت بازار سرمایه نیز استفاده کنیم تا هم کشاورز در این بخش، منتفع شده و سود ببرد و هم اینکه این روش می تواند موجب شود تا دولت به تدریج گندم را از بورس کالا تامین کرده و مبالغ آن را پرداخت کند.
وی با بیان اینکه تعاونی روستایی هفته آینده قیمت محصول زعفران را اعلام خواهد کرد، بیان داشت: با در نظر گرفتن این حمایتها، ان شاءالله شاهد رشد قیمت زعفران در کشور باشیم که قطعاً این مسئله به نفع کشاورزان خواهد بود تا نهایتاً به قیمت جهانی آن نزدیک شویم.
اخبار زعفران شهریور 1403
سطح زیرکشت زعفران کشور ۱۲۳ هزارهکتار است
حسینی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان از آغاز برداشت زعفران از نیمه مهرماه خبر داد و گفت: با عرضه انبوه زعفران از ۵ تا دهم آبان میتوان آینده بازار زعفران را پیش بینی کرد.
به گفته او، با توجه به شرایط مساعد بارش در فصل بهار برآوردها حاکی از آن بود که تولید زعفران نسبت به سال قبل ۵۰ تا ۶۰ درصد افزایش یابد و سپس با تشدید گرمای هوا میزان رشد تولید۲۰ تا ۳۰ درصد پیش بینی شد و از طرفی پیش بینیهایی مبنی بر کاهش تولید صورت گرفت، حال باید منتظر ماند و دید که تولید به کدام سمت و سو میرود.
حسینی سطح زیرکشت زعفران را ۱۲۳ هزارهکتار اعلام کرد و افزود: طی ۵ سال قبل وزارت جهاد کشاورزی، سطح زیرکشت زعفران همین میزان اعلام میکند، درحالیکه همه ساله ۵ تا ۱۰ درصد سطح زیرکشت افزایش مییابد. حال با اجرای طرح شناسنامه دار شدن مزارع زعفران، آمار و اطلاعلت دقیقی از مزارع و سطح زیرکشت میتوان داشت.
عضو شورای ملی زعفران ادامه داد: علی رغم آنکه پتانسیل تولید بیش از هزارتن زعفران در کشور ۳ برابر رقم فعلی وجود دارد، از این رو استراتژی و سیاست مناسبی در حوزه تولید و صادرات باید اتخاذ شود.
او با بیان اینکه ۶۰ تا ۷۰ کشور مقصد صادرات زعفران ایران است، گفت: اگر به تولید واقعی زعفران دست یابیم، به رقم قابل قبول صادرات دست مییابیم.
کل کشور به اخبار زعفران توجه می کند
جشنواره ملی زعفران آبان ماه در خراسان رضوی برگزار میشود
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی، گفت:اولین جشنواره ملی زعفران با رویکرد اقتصادی و توسعه گردشگری در خراسان رضوی برگزار میشود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، حسن نوری زاده، در حاشیه افتتاح هتل فضیلت و ورود این هتل به چرخه صنعت گردشگری استان به اهمیت ویژه زنجیرههای ارزش در استان خراسان رضوی اشاره و اظهارداشت: یکی از مهمترین ظرفیتهای اقتصادی استان را در حوزه گردشگری و کشاورزی، به ویژه در زمینه تولید و صادرات زعفران، است.
وی بیان کرد: نخستین جشنواره ملی زعفران از 3 تا 5 آبانماه در استان برگزار میشود. این جشنواره با رویکرد اقتصادی و توسعه گردشگری، به عنوان یکی از مهمترین رویدادهای استان، زمینهای برای معرفی زعفران به بازارهای بینالمللی و جذب سرمایهگذاریهای جدید خواهد بود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی افزود: بیش از 95 درصد اقتصاد استان خراسان رضوی وابسته به بخش خصوصی است و فعالان اقتصادی، به ویژه در صنعت زعفران و گردشگری، نقشی اساسی در رونق اقتصادی استان دارند.
نوری زاده با اشاره به اهمیت هتلداری و صنعت گردشگری، تاکید کرد: خراسان رضوی سالانه پذیرای 31 میلیون زائر است و برنامهریزیهای ویژهای برای جذب و ماندگاری بیشتر زائران و گردشگران در دستور کار قرار گرفته است.
وی گفت: امروز بیش از 51 درصد هتلهای کشور در خراسان رضوی مستقرند و این نشاندهنده اهمیت ویژه گردشگری در این استان است لذا از دولت درخواست داریم حمایتهای بیشتری از هتلداران به ویژه در زمینه تامین انرژی، مالیات و بیمه اجتماعی ارائه کند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی خاطرنشان کرد:در حال حاضر هتلها به عنوان واحدهای صنعتی محسوب نمیشوند و این موضوع باعث افزایش هزینههای بیمه و انرژی برای هتلداران شده است.
نوری زاده خواستار همسطحسازی هزینهها با سایر بخشهای صنعتی شد تا انگیزه بیشتری برای سرمایهگذاری در صنعت گردشگری ایجاد کنند.
معاون اقتصادی استانداری همچنین به دستاوردهای اخیر در حوزه گردشگری اشاره کرد و افزود: طی سه سال گذشته، 168 پروژه بزرگ گردشگری به بهرهبرداری رسیده که این پروژهها نقش به سزایی در رونق اقتصادی استان داشتهاند.
وی همچنین به ارتباط نزدیک میان گردشگری و توریسم سلامت اشاره کرد و این دو حوزه را به عنوان نقاط قوت اقتصاد استان معرفی کرد.
نوری زاده با اشاره به مشکلات موجود در حوزه مسکن تاکیدکرد:خراسان رضوی به دلیل وجود بارگاه امام رضا (ع)، همواره مقصدی مطلوب برای سرمایهگذاری در بخشهای مختلف از جمله مسکن و هتلداری بوده است که با همکاری و هماهنگی نهادهای دولتی و خصوصی، فرآیندهای لازم برای توسعه بیشتر این بخش فراهم شده است و آمادگی کامل برای جذب سرمایهگذاریهای جدید در این حوزه وجود دارد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی در بخش دیگری از سخنانش، از آمادگی استانداری برای همکاری با هتلداران و سرمایهگذاران بخش خصوصی خبرداد و گفت: اگر سهمیه مورد نظر برای ساخت و توسعه هتلها به خراسان رضوی تعلق گیرد، این استان آماده است تا فرآیندهای اجرایی لازم را به سرعت انجام دهد.
وی به اهمیت بازسازی و نوسازی هتلها و مهمانپذیرها اشاره کرد و افزود: بسیاری از واحدهای اقامتی استان نیاز به بازسازی دارند تا بتوانند خدمات با کیفیتتری به زائران و گردشگران ارائه دهند.
نوریزاده به مشکلات مربوط به افزایش هزینههای انرژی و سایر معضلات اقتصادی هتلداران اشاره کرد و از دولت خواست که حمایتهای بیشتری به این بخش اختصاص دهد تا بتواند روند رو به رشد گردشگری در استان را حفظ کند و از نمایندگان مجلس و مدیران استانی درخواست کرد تا تلاش بیشتری در راستای حمایت از فعالان حوزه گردشگری و هتلداری داشته باشند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی از برگزاری نمایشگاههای بینالمللی در استان خراسان رضوی به عنوان یکی از راهکارهای جذب گردشگر یاد کرد و افزود: این نمایشگاهها میتوانند در توسعه صنعت گردشگری استان و رونق اقتصادی آن نقش مهمی ایفا کنند.
نوریزاده ابراز امیدواری کرد: با همکاری دولت و بخش خصوصی، استان خراسان رضوی بتواند به عنوان قطب اصلی گردشگری و کشاورزی کشور، سهم بیشتری از بازارهای بینالمللی کسب کند و خدمات بهتر و باکیفیتتری به زائران و گردشگران ارائه دهد.
کلاهبرداری میلیاردی با فروش زعفران تقلبی
اخبارزعفران مرداد 1403
کاهش سطح زیر کشت زعفران در استان خراسان جنوبی از ۷۰ تن به ۴۰ تن
به گزارش خبرنگار مهر، مهدی جعفری صبح سه شنبه در جلسه هماهنگی و برنامه ریزی برگزاری هفتمین همایش ملی زعفران با اشاره به اینکه حمایت بخش تعاون، خصوصی و دولتی از برگزاری این همایش ملی اقدام بسیار مهمی است، گفت: ظرفیتهای مناسب علمی بسیاری در دانشگاه بیرجند وجود دارد که از جمله آنها میتوان به وجود اساتید علمی در این حوزه، انتشار مجله تخصصی زعفران از چندی پیش و آزمایشگاه مجهز در دانشگاه بیرجند در این خصوص اشاره کرد.
وی با بیان اینکه آزمایشگاهی هم در سازمان جهاد کشاورزی استان تجهیز شده است، افزود: با بررسی این ظرفیتها مشخص میشود که زنجیره خوبی در این خصوص در دانشگاه بیرجند فراهم شده است.
به گفته وی هر چند مهد کشت زعفران هستیم اما با تغییر اقلیم کاشت زعفران از ۷۰ تن در خراسان جنوبی به ۴۰ تن کاهش یافته است.
جعفری تاکید کرد: مشکلات حوزه تولید زعفران بیشتر از حوزه تجارت آن است و این موضوع به دلایل بسیاری مانند شوری آب و مشکل خاک، سرما و… است که سبب کاهش سطح زیر کشت زعفران شده است.
معاون استاندار خراسان جنوبی گفت: در حوزه فیزیکی توانستهایم زعفران را مدیریت کنیم و تجاری سازی زعفران هم با برگزاری همایش ملی زعفران عملی خواهد شد.
جعفری تاکید کرد: همه ما نسبت به این محصول مهم کشاورزی خراسان جنوبی مسئولیت سنگینی بر عهده داریم.
جعفری با تاکید بر این نکته که زعفران هویت خراسان جنوبی است، افزود: در استان سه آزمایشگاه مرجع در خصوص محصولات کشاورزی داریم.
وی متذکر شد: این رویداد علمی در قالب دو میز تولید و تجارت زعفران برگزار میشود که میز تولید زعفران با حمایت جهاد کشاورزی و میز تجارت آن با حمایت اتاق بازرگانی استان برگزار خواهد شد.
جعفری گفت: ۸۰ تا ۹۰ درصد زعفران ما خام فروشی میشود و این در حالی است که اسپانیا یک درصد تولید زعفران و ۹۰ درصد تجارت جهانی آن را دارد اما ما ۹۰ درصد تولید و یک درصد تجارت جهانی آن را داریم.
جزئیات عرضه یک تن زعفران در بورس کالا
امروز توسط سازمان تعاون روستایی هزار کیلوگرم زعفران در بورس کالا عرضه شود.
به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، ۱۰۰۰ کیلوگرم زعفران خریداری شده توسط سازمان تعاون روستایی با قیمت پایه هر کیلوگرم ۹۰ میلیون تومان به صورت نقدی و اعتباری (۶ ماهه) امروز(سهشنبه) در بورس کالای ایران عرضه میشود
قاچاق ماهانه ۱۰ تن زعفران به آن سوی مرزها
نایب رئیس شورای ملی زعفران گفت: ماهانه ۱۰ تن زعفران به آن سوی مرزها قاچاق میشود که با رفع موانع صادرات، این رقم به آمار رسمی کشور اضافه میشود.
غلامرضا میری در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، از ثبات قیمت زعفران خبر داد و گفت: قیمت کنونی هرکیلو زعفران دسته ۶۵ میلیون تومان، زعفران پوشال ۸۵ تا ۸۶ میلیون تومان و نگین ۹۰ تا ۹۷ میلیون تومان است.
به گفته او، براساس برآورد نمایندگان و کارشناسان حداقل زعفران برای فصل جدید از کشاورزان ۹۰ میلیون تومان خریداری شود و این احتمال وجود دارد که به ۱۰۰ تا ۱۲۰میلیون تومان برسد.
میری با بیان اینکه زعفران نوبرانه هفته آینده وارد بازار می شود، افزود: بنده معتقدم نمی توان پیش بینی دقیقی از تولید داشت چراکه گیاه زعفران زیرزمین است، اما بنابر گفته کارشناسان و نمایندگان ۳۰ درصد افزایش تولید نسبت به مدت مشابه سال قبل داریم.
نایب رئیس شورای ملی زعفران با بیان اینکه صادرات طبق روال معمول در حال انجام است، گفت: براساس آمار گمرک، صادرات زعفران تا تیرماه نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهشی بوده، اما صادرات هیچ گاه متوقف نشده است.
او با بیان اینکه ۸۰ تا ۸۵ درصد زعفران تولیدی صادر می شود، افزود: بنابر آمار ۱۵ تا ۲۰ درصد زعفران تولیدی در داخل مصرف و مابقی صادر می شود.
میری گفت: براساس برآوردهای صورت گرفته ماهانه ۱۰ تن زعفران به آن سوی مرزها قاچاق می شود، درحالیکه با رفع موانع صادراتی این رقم به آمار رسمی کشور اضافه می شود چراکه قاچاق صرفه اقتصادی ندارد.
قاچاق همیشه در اخبار زعفران وجود دارد
خرید ریشه سفید زعفران در وزن های مختلف
زعفران نگین طرح فرهنگ و ادب فردوسی(مثقال)
انواع زعفران ایرانی از 1 تا 250 گرم
صدرنشینی زعفران در بازدهی
متوسط بهای هر کیلوگرم زعفران طی چهار سال گذشته بیش از ۱۰برابر افزایش یافته است
بررسی آمارهای مربوط به بازدهی بازارهای کالایی، از صدرنشینی طلای سرخ در رتبه بازدهی خبر میدهد. زعفران سال گذشته، نسبت به سایر بازارهای سرمایهگذاری، بیشترین میزان سود را از آن خود کرد. با نزدیکشدن به فصل برداشت، گمانهزنیها برای میزان تولید زعفران و قیمت آن در بازار سنتی و آتی افزایش پیدا کرده است. براساس پیشبینیها زعفران برداشت امسال از اواخر مهرماه به بازار وارد میشود. آمارها حاکی از آن است که بازار طلای سرخ را میتوان بازار برنده سال ۱۴۰۲ دانست؛ این کالای کشاورزی در بازه زمانی ابتدای فروردین ۱۴۰۲ تا انتهای فروردین ۱۴۰۳ رشد ۱۷۰درصدی را در گواهی سپرده سحرخیز تجربه کرد و همچنین رشد ۱۳۵درصدی را در صندوق نهال شاهد بودیم؛ رشدی بیش از طلا، دلار، بورس و بیتکوین که به علت سرمای زمستان سال ۱۴۰۱ و گرمای تابستان ۱۴۰۲ بود. متوسط بهای هر کیلوگرم زعفران در طول چهارسال گذشته از حدود ۸میلیون تومان به ۹۰ تا ۱۱۰میلیون تومان رسیده است.
بنا بر اعلام رضا محمدی اکباتان، کارشناس مشتقه، براساس نرخهای اول مهر گواهی سپرده زعفران سحرخیز با قیمت ۹۳هزار و ۷۰۰تومان به ازای هر گرم و سررسیدهای آتی زعفران نگین آبان، دی و اسفند به ترتیب با قیمتهای ۸۲هزار و ۶۷۰، ۸۶هزار و ۱۰۰ و ۹۳هزار و ۴۰۰تومان در حال معامله هستند. سررسید زعفران نگین تحویل اسفندماه ۱۴۰۳ از ۲۰شهریور تا چهاردهم اسفندماه قابل معامله خواهد بود. شایان ذکر است که زعفران نگین تحویلی این قرارداد در سررسید، زعفران نگین برداشت ۱۴۰۳ در انبارهای جدید است.
زعفران کیلویی چند؟
آنطور که محمدی اکباتان میگوید، قبل از بررسی قیمتی زعفران باید به این نکته توجه کرد که زعفران به عنوان کالای کشاورزی قابلیت تحلیل دقیقی ندارد و سیستم عرضه و تقاضا در آن دخالت دارد که در سمت تقاضا با مواردی همچون نوسانات نرخ ارز، تعرفههای گمرکی کشورهای واردکننده و موانع صادراتی و عرضه کشورهای رقیب در بازار روبهرو هستیم و در سمت عرضه، شرایط آب و هوایی، فصل کاشت و برداشت و مقررات و دستورالعملها دخالت دارند. پیشبینی میشود از اواخر مهر محصول تازه وارد بازار شود. طبق گفته مسوولان کشاورزی استان خراسان بهعنوان قطب تولید زعفران، با توجه به شرایط مساعد بارش در فصل بهار انتظار میرفت تولید زعفران به بیش از ۴۰۰تن برسد، اما به دلیل تنشهای گرمایی در مردادماه، این میزان حداکثر به ۳۵۰تن خواهد رسید و رشد ۲۰درصدی نسبت به سال قبل که تولیدی معادل ۲۳۸تن داشتیم، خواهیم داشت. به گفته این کارشناس مشتقه، پیشبینیها از افزایش ۲۰ تا ۳۰درصدی تولید زعفران حکایت دارد. براساس گمانهزنیها، با ثبات قیمتی دلار در محدوده ۶۰هزار تومان، در حال حاضر کف قیمتی ۹۰میلیون تومانی برای هر کیلو را میتوان برای حمایت معرفی کرد. ضمن آنکه برخی معتقدند احتمال تجربه قیمتهای بالای ۱۰۰میلیون تومان تا انتهای سال نیز وجود دارد. براساس شواهد، هماکنون تمام دنیا خالی از زعفران است. هماکنون تنها ۴.۵تن زعفران در بورس عرضه میشود و بازار آماده رشد قابلتوجه سطح قیمتهاست. محمدی اکباتان همچنین به تشریح راههای سرمایهگذاری و کسب سود از بازار طلای سرخ برای صاحبان سرمایه و عموم مردم پرداخت و گفت: هماکنون ۶راه برای کسب سود از نوسانات قیمتی زعفران در بازار وجود دارد. اولین راهکار، خرید و فروش در بازار سنتی است. خرید و فروش با اهداف صادراتی از دیگر راهکارهای کسب سود از بازار زعفران در شرایط فعلی است. همچنین خرید و فروش اوراق بهادار مبتنی بر کالا (گواهی سپرده) در این بازار یکی دیگر از راههای سرمایهگذاری و کسب سود برای سرمایهگذاران به شمار میرود.